Agenda

dijous, 13 de juny del 2013

0

Prèvia a la 47º Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Benvolguts companys.
Un any més, ja la tenim aquí, i amb diverses novetats com ja va sent habitual en les últimes edicions.


Val a dir, i no per tractar-ho com a espectacle, que divendres es presentarà la el número especial que ha fet la Revista del Baix Empordà entorn de Les Havaneres. Un esdeveniment per retrobar-nos amb tots aquells que estem units pel génere. Des d'aquí vull agraïr la meravellosa tasca que ha fet en Gerard Xarles en la coordinació, i entre altres, a l'amic Oriol Oller pel seu escrit. Jo he tingut la sort de posar en meu granet de sorra a la portada i n'estic prou content.

El que l'any passat va començar com un Festival de cançó de taverna i havaneres, ha tornat a ser, la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, massa bonic com per ser veritat.


Aquest any tenim quatre grups fantàstics, quatre grups que acostumo a seguir habitualment, quatre grups que per a mi, son dels millors del pais. El grup Port-Bo torna a la seva participació dins de la cantada, doncs com a recordareu, l'any passat va ser el primer en que no hi va participar dintre de la propia cantada, sinó que ho va fer amb l'espectacle "A prop del mar" al dia següent. Arjau es torna a trobar amb el premi al treball i la bona trajectoria, torna a tenir la sort de cara, però amb la trajectoria que porten no és d'estranyar, s'està postulant com un dels grups puntals del pais. Si com a duet ja tenien molt a dir, però no acabaven d'agradar a tota aquella gent que buscava una mica més de gent dalt de l'escenari, ara no hi ha excusa i els éxits els avalen així com l'enregistrament d'un nou treball, "Dos més un".
Quelcom similar pasa amb el grup Boira, son molts els que varen quedar bocabadats en la participació que varen tenir en la cantada ara fa un parell d'anys. Es de suposar que la bona acceptació ha tornar a captivar als organitzadors i ha decidit tornar-los a convidar per la bona feina i la bona qualitat que ens regalen en totes i cadascuna de les seves interpretacions.
I amb Bergantí no hi ha dubte si volem un grup sólid, amb una qualitat indiscutible i amb una trajectoria envejable de més de trenta ays junts (d'això no en pot presumir cap grup actual). Fa anys que assoleixen la maduresa musical, però el seu director musical, Pere Fort, sempre va més enllà i any rere any ens sorpren amb nous arranjaments que deixen al més esceptic perplex.

Ja ho veieu, estic encantat amb els grups escollits, ha de ser molt difícil només triar-ne quatre, però si em deixessin triar dos o tres més (i la cantada pogues durar una eternitat) només caldria canviar la data al cartell any rere any. Per a mi, son sens dubte els millors del pais i no cal donar-hi més voltes, hi ha qui ho entendrà i també continuarà "el meu amic" que encara es pensarà que per què el seu grup no va a la Cantada de Calella.
La resposta a l'últim es senzilla sota el meu parer, abans que el seu grup, i sense comptar amb els grups Palafrugellencs com (Peix Fregit, Els Cremats, L'Empordanet, Neus Mar i Fil de cuca -amb una qualitat indiscutible-) hi ha un munt de grups que treballen de valent i assoleixen uns nivells molt i molt bons i que també s'estan guanyan enters per poder-hi participar com son L'Espingari, Barca de Mitjana, Morralla, Mestre d'Aixa (per dir alguns dels noms que han evolucionat des de que jo els conec. Els que han degenerat me'ls estalvio, ja que son prou coneguts pels que habitualment seguim les cantades).
Llàstima que de tots els projectes que es van presentar pel Concurs de l'Hermós no quedés cap com a escollit, això ens deixa als havanerus una mica insatisfets, doncs perdem la cantada de tarde on ens anavem trobant tots, i a més no tenim cap més espectacle relacionat amb el món de l'havanera pel cap de setmana.


Per altre banda i encara que no sigui dins del marc idílic i havaneristic que varem tenir l'any passat amb tres dies de concerts/cantades al voltant de l'havanera, aquest s'ha aprofitat la sinergia de la trobada per que el diumenge 7 de Juliol, Sílvia Pérez Cruz, presenti dins el "Festival Í-TACA cultura i acció", el seu concert "11 de novembre".
No dubto que amb una mica de sort, li poguem extraure alguna havanera a la Sílvia i al seu grup. Veure a en Mario Mas -guitarrista- esgarrapant alguna havanera no te preu.

Entrades ja a la venda a través de www.ticketmaster.es

No us quedeu sense, la cantada promet!!.

Salut, força i havaneres a dojo!.

Inici Bloc