Agenda

dimarts, 15 de gener del 2013

0

Iª Edició Concurs "L'Hermós"

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), convoca la primera edició del concurs de cultura popular “L’Hermós”, amb la finalitat de fomentar i difondre la creació de nous espectacles basats en el cant de taverna i, específicament, en les havaneres. L’espectacle seleccionat s’estrenarà en el marc del Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell 2013, que se celebrarà el primer cap de setmana del mes de juliol.

El concurs “L’Hermós” neix amb la voluntat d’oferir una plataforma d’impuls a la creació i difusió d’un espectacle on el cant de taverna i les havaneres hi tinguin un paper destacat. És obert a totes les arts escèniques i es valorarà positivament l’òptica innovadora i la creació interdisciplinària. El concurs està dotat amb 3.000 euros i el termini de presentació de projectes finalitzarà el 14 de febrer, a les 14h. Els participants hauran de garantir que el projecte presentat sigui original i inèdit. El veredicte del jurat es farà públic el dia 28 de febrer de 2013. 

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, juntament amb el guanyador, es comprometen a estrenar l’espectacle dins el Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell 2013. En funció del guanyador i la tipologia de la proposta, l’organització decidirà l’emplaçament de l’espectacle.

Les sol·licituds s’hauran de fer arribar a l’adreça de correu electrònic ipep@palafrugell.cat amb l’assumpte: CONCURS “L’HERMÓS”. Tota la informació sobre aquesta convocatòria es pot trobar al següent enllaç:

El concurs porta el nom de “L’Hermós”, en record de Sebastià Puig i Barceló, personatge emblemàtic del paratge d’Aigua Xelida, que fou gran amic de Josep Pla, el qual li dedicà el següent epitafi: “Entre 1917 i …visqué en aquestes solituds allunyat dels homes i de les dones, Sebastià Puig, conegut per l’Hermós, analfabet, home feliç i hospitalari, pescador, mariner, caçador, gran cuiner. Tu que passes has de saber que si no ha tornat és perquè no ha pogut, o perquè l’han enredat com un xino”.
 
Font: © Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Inici Bloc