Agenda

dilluns, 2 de juliol del 2012

2

Neus Mar, Port-Bo i la taverna.

Benvolguts Havanerus.
Aquest cap de setmana s'ha presentat un nou grup d'havaneres: Neus Mar Trio. Molts dels que seguim aquest bloc ja coneixem a la Neus Mar, iniciadora junt amb Càstor Pérez del grup Cubacant.

Ella sempre ha volgut estar vinculada a l'havanera, i darrerament i després de la desaparació del grup Cubacant ha treballat per aconseguir continuar dins el génere.
Ho ha fet acompanyada de dos grans músics, per una banda, l'acompanya amb la guitarra en Jordi Aguilar i per l'altre, l'acompanya a la percussió en Toni Gadea.
Pel que he escoltat ens aporta novetats al génere, es torna ha acompanyar d'intruments de percussió a les seves interpretacions i també s'acompanya d'un guitarrista de punteig -esquerrà, per cert- que ens dona uns ritmes molt poc escoltats dins el gènere. També ens aporta noves formes d'interpretar havaneres, boleros, valsets i quasi tot el que envolta el cant de taverna.

Us deixem un retall de la presentació que es va fer durant la Cantada del Bogatell. Espero que en gaudiu.


També aprofito per recodar-vos que s'han presentat fa ben pocs dies dos treballs musicals. Per una, i com acostuma a fer cada any, el grup Port-Bo ens ofereix "A mar oberta".



Per altre banda, el grup La Taverna, després de molt treballar, ens ha presentat un nou enregistramnet, anomenat "Es petit barquet".



Si voleu algun d'aquests dos treballs (o algun altre que hagueu vist al bloc), envieu un correu electronic amb les vostres dades i us el facilitarem contrareembols.

Salut, Força i Havaneres a dojo.

2 comentaris:

Silvia ha dit...

Triunfal presentació de NEUS MAR TRIO. Si a la tercera cançó i en deu minuts dalt de l'escenari ja tenien el public entregat i a la butxaca, diu molt a favor d'ells., la simpatia, la senzillesa , les ganes d'agradar i de demostrar que en aquest mon de l´havanera encara hi ha noves formules que poden funcionar es va fer pales, tan com la seva professionalitat i aixi se'l s hi va transmetre tan amb els llargs aplaudiments desprès de cada cançó com en les moltíssimes felicitacions que van rebre al final de la seva actuacio.

Entreforc,( impressionant Jordi Aguilar ) A prop del Mar, El Adios del Soldado,( inigualable Toni Gadea ) L'Havanera del Nàufrag, Mariner de Terra Endins, Si Llego a Besarte , són algunes de les peces que van fer vibrar i emocionar al nombrós public.

De nou s'ha demostrat que una dona pot estar perfectament dalt d'un escenari cantant havaneres, i per més inri ... sola. Suposo que hi haurà qui es posara les mans al cap, no ho acceptara, no facilitara la seva difusió, però si us plau, primer escolteu i desprès digueu si es possible o no, si es bo o no, si val la pena anr-hi o millor quedar-se a casa . Grups masculins amb acordió i/o guitarra, de qualitats ... varies sempre en hi han i n'hi hauran

Personalment els hi vull desitjar el millor a partir d'avui i espero poder escoltar-los sovint, demostrarà que aquest mon que tan ens agrada és ben viu. Soc una amant del cant de taverna, tradicional però sempre be de gust escolar quelcom diferent amb qualitat.

Silvia ha dit...

A MAR OBERTA … Un cop més la combinació de cançons antigues i antiquíssimes de quan "encara no hi havia segle " (Guarda esa Flor, O de bona o de mala gana ), amb les ultimes creacions del Mestre Casanovas ( El Barraler, El Meu Norai ), tornen a estar perfectament combinades i en la mida justa , acompanyades com no de les sardanes ( La puntaire del Rial i La Pubilleta ), amb un himne amb el que tots ens sentim identificats ( A Mar Oberta ) i amb la gosadia d'introduir una cançó del grup Manel ( Deixa-la Toni, deixa-la ), tan allunyat ,en principi del circuit del cant de taverna , una delícia de havanera mexicana ( Adios mi Chaparrita ), juntament amb altres joies (La Casita Blanca, Enamorada del Mar, De Colores , El Coro, Hi havia una vegada i L´havanera del naufrag ) formem el gran tresor que es aquest CD , on destaca per damunt de tot allò que els fa tan grans ... les seves veus, perquè acompanyats tans sols pel so de la guitarra en aquest treball regalan als seus seguidors la versió d´un Port-Bo en estat pur. Un disc per escoltar, assaborir i gaudir com pocs.

Inici Bloc